Thursday, August 21, 2008

Waarom mannen vaker aan seks denken

Waarom mannen vaker aan seks denken

Mannen zijn simpel: ze willen maar 1 ding. Of dat zeggen ze toch. Maar zo eenvoudig ligt het niet: mannen willen natuurlijk wel meer dingen en als het echt zo simpel zou zijn, waarom vloeken vrouwen dan de hele tijd over de onbegrijpelijke dingen die mannen doen en leuk vinden? Daarom: het mannelijke brein verklaard.

1) Zijn hersenen zijn een seksorgaan
Mannen denken inderdaad vaak aan seks. En daar is een simpele verklaring voor: hun hypothalamus, die seksdrift controleert, is twee keer groter en bevat twee keer meer cellen dan die van vrouwen. Dat zegt genoeg.

2) Zijn geheugen verschilt
Zeker als het over een gedeelde ervaring of verleden gaat, blijken de herinneringen van mannen en vrouwen niet altijd over een te komen. De verklaring daarvoor ligt in het andere gebruik van de amygdala. Vrouwen hebben de gewoonte gebeurtenissen te ordenen volgens emotioneel belang, doordat ze vaker het linkerdeel van de amygdala gebruiken. Mannen gebruiken het rechterdeel, wat de feiten voor de details plaatst. Daardoor herinneren beide seksen zich verschillende dingen over dezelfde gebeurtenis. Ook vergeten mannen vaker dingen die je net nog aan hem hebt gezegd, door zijn veel kleinere hippocampus.

3) Mannen zijn vrolijk
Waar vrouwen zich zorgen maken, te maken krijgen met stemmingswisselingen en moeite doen elke gebeurtenis te analyseren, lijken de meeste mannen vaker fluitend door het leven te gaan. Geen wonder: zijn hersenen produceren de helft meer serotonine, ook wel het gelukshormoon genoemd. Dat maakt het makkelijker te relativeren, zorgen opzij te zetten en te genieten van het leven

4) Geen prater
Mannen zijn over het algemeen minder in staat dan vrouwen om urenlang over hetzelfde onderwerp door te bomen, tenzij het gaat om voetbal. In vergelijking met vrouwen zijn mannen immers heel wat minder verbaal aangelegd, omdat hun cortex veel dunner is dan die van vrouwen. En net dit laagje op de hersenen speelt een belangrijke rol in het herkennen en ontcijferen van taal. Dat de conversatie tussen man en vrouw wel eens stropt of stilvalt, is dus geheel logisch en het ligt niet aan jou!

5) Hints? Waar?
Uit het vorige punt volgt dat mannen minder goed zijn in het ontcijferen van hints of het oppikken van de geheime boodschap in je verhaal. Ook het omgekeerde geldt: mannen zullen maar zelden een hint in een verhaal steken, dus als je die oppikt, zal hij dat ontkennen. De oplossing is simpel: wees rechtuit en gebruik ondubbelzinnige bewoordingen, vooral als je je gevoelens aan hem probeert duidelijk te maken. De schuldige is de veel kleinere limbische cortex, verantwoordelijk voor het verwerken van emotionele reacties. Ze hebben ook minder cellen in de temporele lob, gelinkt aan verwerken van taal. (edp)

1 comment:

Anonymous said...

We hebben precies van veel minder maar van wat hebben we meer ? :P Logicacellen ?